fbpx

Zece prezenţe feminine iau startul la Raliul Argeşului 2020

Automobilismul românesc şi-a repornit motoarele după cele câteva luni de pauză neaşteptată, iar platforma Femei în Motorsport continuă promovarea intensivă a prezenţelor feminine implicate în toate ariile motorsportului autohton.

Raliul Argeşului Catena, care va avea loc pe 26-27 iunie, deschide şi în 2020 Campionatul Naţional de Raliuri. Weekendul acesta se vor alinia la start peste 120 de sportivi, piloţi şi copiloţi, dintre care 10 prezenţe feminine. în plus, remarcăm şi numeroase femei implicate în rol de oficial, arbitru sau organizator. Din partea oficialilor FRAS vor gestiona buna desfăşurare a evenimentului Mimi Oros şi Irina Pârcălăboiu.

În ordinea numerelor de concurs, le vom putea urmări evoluţia pe probele speciale argeşene următoarelor sportive: Ioana Costea îl va copilota pe soţul său, Ovidiu Costea, în maşina de securitate cu numărul 0. Tânăra Francesca Maior face şi în acest an echipaj cu fratele său, pilotul Norbert Maior, de data aceasta la bordul unui Peugeot 208 R2 cu care vor concura tot sub culorile echipei campioane Napoca Rally Academy.

Cristiana Oprea este şi de această dată singura femeie pilot aliniată la start şi păstrează materialul de concurs din anii precedenţi, o Dacia Sandero de Cupa Dacia, însă de această dată în altă formulă decât cea a echipajului feminin care a consacrat-o.

Ioana Stan revine în maşina de raliu după un sezon de absenţă, iar la Argeş îl va seconda pe Dorin Banciu la clasa NAT 11, care va pilota o Toyota Celica. La aceeaşi clasă, dar într-un Mitsubishi Lancer Evo IX, o regăsim şi pe Delia Năstase, care va concura alături de pilotul Bogdan Năstase. O prezenţă relativ nouă în CNR este Dorina Luca, care de asemenea îşi va copilota soţul, pe Radu Luca, un pilot cu vechime în Cupa DACIA. Copilotul Carmen Poenaru, campioană naţională absolută în 2017, va reveni la bordul Skodei Fabia R5 alături de pilotul Enis Arif, cu care a concurat şi în 2019.

Şi în Campionatul Naţional Rally2 ne bucurăm să regăsim femei care au concurat în anii anteriori. Mai exact, este vorba despre copilotul Bianca Radu, de data aceasta într-un Renault Clio de clasă A2 pilotat de Cristian Pesoţchi. Tot la A2 se aliniază la start Denisa Resiga, care concurează împreună cu soţul său, pilotul Emanuel Resiga, dar şi copilotul Dariana Mateuţ, care revine după un sezon de absenţă în dreapta lui Răzvan Potocean.

Organizatorii Raliului Argeşului încurajează prezenţa femeilor în motorsport şi va susţine concurentele cu surprize din partea Catena, marcând astfel primul proiect al platformei Femei în Motorsport dedicat exclusiv comunităţii formate de-a lungul ultimului an, la iniţiativa fondatoarei Cristiana Oprea.

Din cauza restricţiilor cauzate de COVID-19, accesul spectatorilor nu este permis pe probele speciale, însă raliul va ajunge direct în casele pasionaţilor printr-o serie de transmisiuni live de-a lungul celor două zile de concurs. Startul festiv al evenimentului, probele de vineri, Transfăgărăşan – cea mai spectaculoasă specială de sâmbătă – şi festivitatea de premiere vor fi în direct pe www.raliulargesului.ro în perioada 26-27 iunie, dar şi pe paginile de facebook Raliul Argeşului şi Eurosport România.