fbpx
sua
Foto - Administrația Prezidențială

SUA: Congresmenii din Camera Reprezentanților au citit o declarație dedicată celor 140 de ani de relații diplomatice cu România, evocând solidaritatea și prietenia româno-americană

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a salutat declaraţia dedicată aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii susţinută, la 11 iunie 2020, în faţa Camerei Reprezentanţilor a SUA, de către congresmenul republican Devin Nunes, în numele mai multor congresmani – Mike Conaway, Michael Turner, Brad Wenstrup, Chris Stewart, Rick Crawford, Elise Stefanik, şi Will Hurd -, informează un comunicat al misiunii diplomatice. 

În document se arată că Statele Unite şi România au dezvoltat un parteneriat strategic construit pe o prietenie de lungă durată, legături istorice şi angajamentul comun de promovare a securităţii şi prosperităţii în folosul cetăţenilor.

Declaraţia subliniază faptul că Statele Unite recunosc şi apreciază eforturile de durată ale României pentru modernizarea forţelor armate şi respectarea îndatoririlor ce îi revin ca aliat NATO prin alocarea a două procente din Produsul Intern Brut pentru sectorul apărării.

Documentul scoate în evidenţă faptul că Forţele Armate Române au sprijinit NATO şi Statele Unite în Irak, Afganistan şi alte teatre de operaţii timp de aproape două decenii, participând cu peste 30.000 de militari la aceste misiuni, luptând alături de militarii americani şi contribuind la protejarea intereselor vitale de securitate.

“Salut declaraţia grupului de congresmeni, vechi prieteni ai României, susţinută de domnul Devin Nunes, de celebrare a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii. Reprezintă o dovadă de respect pentru ţara noastră şi un semnal de sprijin important privind dezvoltarea viitoare a relaţiilor bilaterale, a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”, a declarat cu această ocazie ambasadorul George Cristian Maior.

Citește continuarea pe www.caleauropeana.ro