fbpx

Sondaj: Mai mult de jumătate dintre români nu s-au arătat interesați să meargă în concediu anul acesta

Trei sferturi dintre angajaţii români nu şi-au luat concediu de odihnă anul acesta, însă doar 42% dintre ei vor să o facă în curând, potrivit unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

“Îngrijoraţi mai ales că lumea s-a relaxat prea mult şi nu mai respectă regulile de igienă şi distanţare socială (42%), dar şi că vine un nou val de epidemie şi, implicit, noi restricţii care le-ar putea da peste cap planurile de vacanţă (23%), peste 80% dintre ei rămân în ţară şi au în plan să îşi petreacă zilele libere la mare sau la munte (57,4%) ori chiar acasă (24,8%)”, sunt concluziile sondajului BestJobs, publicat luni.

Dintre cei care plănuiesc să plece anul acesta în vacanţă, 34,2% se aşteaptă să cheltuiască un buget similar celui planificat înainte de izbucnirea pandemiei, iar puţin peste 16% spun că vor reduce bugetul cu până la 30% faţă de anul trecut, având în vedere incertitudinile actuale.

În ceea ce privește cazarea, 50% dintre respondenţi preferă hotelul sau pensiunea, şi doar 12% iau în calcul posibilitatea de a-şi petrece concediul într-un apartament închiriat în regim hotelier, cu rulota sau chiar cu cortul, pentru a elimina orice risc în ceea ce priveşte distanţarea fizică.

Când se vor întoarce din concediu, 29% dintre angajaţii chestionaţi spun că revin direct la birou, fără vreo măsură de prevenţie pentru siguranţa colegilor lor, alţi 28% declară că vor lucra prin telemuncă până la sfârşitul anului, iar 21% vor lucra de acasă două săptămâni, pentru a-i proteja pe ceilalţi în cazul în care au fost expuşi la coronavirus. Potrivit sursei citate, 18% au de gând să-şi facă analize şi să se testeze pentru depistarea Covid-19.

În ceea ce priveşte călătoriile în interes de serviciu, 88% dintre angajaţii întrebați spun că nu pleacă nicăieri anul acesta şi doar 10% au programate deplasări de afaceri în ţară, iar mai puţin de 3% în străinătate.

Majoritatea angajaţilor (74%) nu au fost informaţi despre politica firmei pentru care lucrează privind călătoriile de afaceri din perioada următoare, în timp ce alţii spun că angajatorul a optat să anuleze orice deplasare de serviciu în 2020 (12%). 15% spun că angajatorul permite călătorii doar în ţară şi doar managementului iar 5% au răspuns că acesta impune izolare după întoarcere şi testare Covid-19.

Citește continuarea pe www.digi24.ro