fbpx
partidul bucuresti

Robert Negoiță își lansează noul partid pentru alegerile locale: Partidul București 2020

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat lansarea Partidului Bucureşti 2020 cu care intenționează să candideze la alegerile locale care vor avea loc în toamnă.

“Spun de suficient timp că nu mă mai regăsesc în PSD, că locul meu nu mai poate fi într-o formațiune politică a cărei reformare rămâne un deziderat perpetuu.

Mai mult, ultimii opt ani pe care mi i-am dedicat administrației locale, în calitate de primar al Sectorului 3, și ultimii șase ani de când sunt președinte al Asociației Municipiilor din România, m-au învățat un lucru extrem de important: de cele mai multe ori, partidele mari au o structură greoaie, anchilozată, departe de nevoile comunităților locale, departe de oamenii valoroși ai urbei, iar aceste partide au tendința de a trece la “și altele” nevoile clare ce se regăsesc la nivelul ierbii: infrastructura locală, poluarea, școlile, creșele, etc…

Acesta este motivul pentru care vreau sa îi invit pe bucureșteni să ne luăm soarta în propriile mâini. Vreau să invit miile de cetățeni ai Sectorului 3 cu care am discutat în ultimii ani pe stradă, în parcuri sau în biroul meu, să avem curajul să ne implicăm și să schimbăm noi paradigma politică, plecând de la nevoile noastre zilnice. Adică să ne unim eforturile și vocea noastră să o transpunem și în acțiune politică locală. Acțiune concretă, acțiune care să se materializeze în Politica. Altfel! Adică 99 la sută muncă, 1 la suta politică la nivel local.

Sunt bucuros să vă anunț că am acceptat invitația unei formațiuni noi, locale, de a ma înscrie în rândurile ei. Astfel, de astăzi sunt președintele partidului București 2020, un partid mic, dar care, alături de voi, cetățenii Bucureștiului, are un potențial enorm. Nu ne propunem să facem guverne, nu ne propunem să conducem România, vrem să demonstrăm că noi, locuitorii capitalei, putem lua destinul orașului nostru în propriile mâini. Că putem face Bucureștiul, acasă. Casa pe care ne-o dorim cu toții, casa de care să fim mândri, casa de care să avem grijă zi de zi și care să fie invidiată de toate orașele țării și, de ce nu, de alte capitale ale Europei civilizate. Cine să știe mai bine, cine să fie mai îndreptățit să aibă grijă de această casă, dacă nu noi, locuitorii și proprietarii ei. Acum avem un partid doar al bucureștenilor, a cărui agendă este 100% dedicată orașului nostru.
Nu trebuie să mai stăm după decizia unor partide naționale, nu trebuie să mai așteptăm ca membrii conducerilor acestor partide, mulți de prin alte orașe, cu alte agende, să-și facă timp să se uite către nevoile noastre și să decidă la nivel politic, de la Bacău, Vrancea, Argeș, Giurgiu, Teleorman, ce merităm și ce nu…

Cred că a sosit vremea, ca și în politica românească să conteze faptele. Să lăsăm emoția și telenovela la o parte, să renunțăm la încercările de manipulare sentimentală menite doar să acopere lipsa unor rezultate palpabile atunci când sosește momentul bilanțului.
După opt ani de mandat de primar la Sectorul 3 pot să trag linie și să vă spun: peste 2.200 de proiecte finalizate. Adică un proiect finalizat în fiecare zi lucrătoare de mandat. Atenție, proiecte importante, nu simple plantări de copaci sau intervenții cotidiene de mentenanță. Vorbim de peste 1.400 de blocuri anvelopate exclusiv pe fonduri europene, peste 300 de părculețe și locuri de joacă reabilitate, poduri, parcare subterană, reamenajarea totală a unor bulevarde emblematice ale Sectorului, peste 100 de unități de învățământ reabilitate complet, parcuri reabilitate, un parc creat de la zero și multe altele. Toate aceste proiecte există, au schimbat fața Sectorului 3, iar pentru cei care vor să le parcurgă pe toate, îi invit pe www.primarulnonstop.ro . Acolo le găsiți pe toate. Sau direct la o vizită prin sectorul nostru”, a declarat Robert Negoiță.