fbpx
florin stoica

Rețeta dezastrului- statul bot în bot asezonat cu pandemia de coronavirus

Din 15 mai s-a ridicat multe restricții, a repornit economia, noi suntem într-un fel mai liberi, ne putem plimba și face diverse activități.

Ce îmi este greu de înțeles este faptul că mai toată lumea pare să fi uitat de virus și se comportă fix ca înainte de lockdown, statul ăla în casa cerut de autorități. Nu reușesc să găsesc explicație pentru situația aceasta – ai stat în casă că așa a vrut guvernul, de frica amenzilor, că există virusul etc, ai fost ținut departe de familie și prieteni, iar acum când s-au ridicat mai toate restricțiile stai bot în bot cu neamurile și prietenii la grătare, paranghelii, vacanțe ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Care este logica? Iar întrebarea este pentru toți, inclusiv cei care nu cred în existența virusului! Înafară de ridicarea acelor restricții, ce vă face să vă comportați ca înainte de lockdown când în continuare vi se spune să purtați mască, să păstrați distanța etc, atenționări care arată că virusul nu a dispărut și pericolul încă există.

Sigur, există cele două categorii care nu intră în discuție – cei care au stat în casă de frica amenzilor și cei care nu cred în virus sau se tratează mai tot timpul singuri. Dar voi restul, ce faceți? Ce scuză aveți?

Este drept că guvernul a asociat greșit lockdown-ul cu existența virusului. În plus nici noțiunea de “distanțare socială” nu este una tocmai fericită, ea fiind mai mult asociată cu psihiatria, cu bolile psihiatrice și nicidecum cu a păstra o distanță față de cei din jurul nostru. Nu a interzis nimeni pe planeta asta să comunicăm față în față cu altă persoană, ci doar să purtăm mască dacă acea persoană nu locuiește în casă cu noi.

Revenind, un lucru este sigur, responsabilitatea este la noi, iar dacă crezi în virus, evitarea acelor întâlniri cu amicii, rudele la evenimente private, vacanțe este unica soluție pentru evitarea unor neplăceri. Nu există scuză, motiv pentru a te comporta ca înainte de lockdown dacă chiar crezi în virus și în riscul de a te infecta sau infecta pe alții.

Citește continuarea pe www.florin-stoica.ro