fbpx

Povestea tânărului care l-a pensionat pe un primar cu cinci mandate. A terminat Dreptul şi este student la Agricultură

Una dintre surprizele alegerilor locale din 2020 a fost alegerea lui Andrei Tiţa (26 de ani) în funcţia de primar al comunei Cenad, din judeţul Timiş. Candidat din partea USR-PLUS, Tiţa l-a învins în alegeri pe primarul PNL, aflat în funcţie de 20 de ani.

Crescut în Cenad „de când se ştie”, Adrei Tiţa, care a împlinit în această lună 26 de ani, nu a fost de la început în echipa USR Cenad. Intrat ulterior în partid, Tiţa a devenit candidatul USR-PLUS pentru Primăria Cenad, iar la alegerile de duminică i-a „zdrobit” pe primarul în funcţie, de la PNL, şi pe candidatul PSD.  Tiţa a obţinut 48,8 la sută din voturi, în timp ce candidatul PSD a luat 24,3 la sută, iar primarul în funcţie 23,98 la sută.

„Am lucrat până acum în departamentul de achiziţii publice la Primăria Comloşu Mare, cu funcţia de inspector achiziţii publice. Am terminat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest, am urmat studiile masterale, iar la anul devin inginer agronom pentru că termin Facultatea de Agricultură. Agricultura pentru mine e un domeniu în care activez pentru că lucrez o suprafaţă de teren, este terenul bunicilor şi eu am fost cel mai implicat, de la a fi pe tractor până la executarea de lucrări, arat, semănat, discuit. M-am înscris la Agricultură pentru că am vrut să cunosc mai multe lucruri şi nu se ştie niciodată când poate fi o oportunitate faptul că sunt absolvent”, este autoportretul noului primar de la Cenad. Andrei Tiţa a explicat şi motivele pentru care a decis să facă pasul în politică, alături de alţi tineri din Cenad.

„Am ales să nu mai stau deoparte, am simţit că cu echipa potrivită şi oamenii competenţi mă voi implica. Eu şi echipa mea susţinem să fim transparenţi. Comunele din jurul nostru au fost exemplul cel mai concret, sunt foarte dezvoltate. Noi am stat pe loc şi am bătut pasul de loc. Vrem să creăm locuri de joacă, pe vârstnici vrem să îi putem activa, dar nu uităm nici de infrastructură, drumuri, iluminatul public să fie mai eficient, căminul cultural să fie disponibil pentru fiecare cetăţean”, sunt planurile celui mai tânăr primar din Timiş. Andrei Tiţa a declarat că este pregătit să gestioneze cele peste 10 milioane de lei lăsate moştenire de predecesorul său. „Nu este o treabă uşoară, dar nu este nimic imposibil. De asta am şi ales să ne implicăm. Vom fi suficient de responsabili pentru că priveşte comuna în care locuim. Nu suntem nişte persoane care am venit dintr-o altă localitate să schimbăm ceva ca mai apoi să plecăm. Ne vom lua toate măsurile ca bugetul să fie bine gestionat şi să realizăm investiţii potrivite pentru comună”, a mai declarat Tiţa.

Citește mai mult pe adevarul.ro