fbpx
dragos tudorache

PLUS solicită tragerea la răspundere a tuturor jandarmilor direct implicaţi în intervenţia din 10 August

PLUS condamnă clasarea Dosarului 10 August şi cere DIICOT să îşi asume responsabilitatea pentru tragerea la răspundere a tuturor jandarmilor care au elaborat planul operativ si au dat ordinele de intervenţie în Piaţa Victoriei în 10 august 2018.

“Clasarea Dosarului 10 August în ceea ce îi priveşte pe şefii din Ministerul Afacerilor Interne responsabili pentru violenţele din acea zi şi noapte este inacceptabilă.

Pentru sutele de oameni care au fost bătuţi şi pentru miile care au inhalat gaze nu pot fi responsabili doar câţiva jandarmi care au acţionat la ordin, ci trebuie să răspundă în mod direct cei care au elaborat planul operativ şi au dat ordinele de intervenţie. Nu ne interesează că între timp au făcut un pas în spate, că au plecat din minister sau că au fost detaşaţi la o unitate periferică. Ei trebuie să răspundă în faţa Justiţiei, pe baza unui dosar bine întocmit pentru care responsabilitatea este la DIICOT.

Sistemul judiciar trebuie să îşi demonstreze independenţa şi competenţa. Datorează asta românilor care au stat în stradă timp de trei ani să lupte pentru protejarea Justiţiei de ingerinţele politicului, şi care erau în Piaţa Victoriei şi pe 10 august 2018 pentru a-i apăra independenţa”, a declarat preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache.

sursa – comunicat de presa PLUS