fbpx
papa francisc

Papa Francisc spune că nu ar trebui să revenim la vechea normalitate după pandemie: „Avem o oportunitate de a construi ceva diferit”

Papa Francisc atrage atenția asupra revenirii la vechea normalitate după pandemia de coronavirus și spune că „astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, în sensul unei lumi mai echitabile și mai ecologiste.

„Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice. Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului. Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, a spus Papa.

Suveranul Pontif a spus că acțiunile de caritate nu au fost suficiente pentru ajutorarea celor mai săraci și a afirmat nevoia unui model de dezvoltare economică mai echitabil și mai capabil să rezolve problema inegalităților și criza climatică, iar subvenţiile publice acordate ca parte a ajutorului pentru reconstrucția de după pandemie nu ar trebui să ajungă la companiile cunoscute pentru lipsa de interes pentru protejarea mediului, drepturilor sociale şi în domeniul muncii.

Papa Francisc a afirmat că acele criterii pentru companii să poată primi ajutor public ar trebui să fie „contribuţia la integrarea persoanelor care sunt în mod normal excluse (n. red.- din societate), ajutorarea celor mai nevoiaşi şi grija pentru mediu”.

Citește mai mult pe digi24.ro