fbpx
Foto - facebook personal

O moașă din România a ajuns simbol național în Marea Britanie și este aplaudată zilnic de milioane de oameni

O româncă din Marea Britanie este unul dintre cei 12 angajați ai sistemului național de sănătate ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei. Claudia Anghel este moașă, o meserie și mai dificilă în condițiile speciale impuse de pandemie.

Figura ei va fi de acum una familiară pentru milioane de britanici care o vor vedea pe panourile publicitare de pe clădirile publice sau autobuze.

Claudia Anghel a ajuns în Marea Britanie cu șapte ani în urmă. Vorbea foarte puțin limba engleză, dar asta nu a descurajat-o. Dimpotrivă. Acum, lucrează la spitalul universitar din Coventry. E tot moașă, cum era și la spitalul din Călărași, de unde a plecat în căutarea unei vieți mai bune.

„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile… nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, povestește Claudia.

Când a fost selectată pentru campania prin care NHS aniversează 72 de ani de activitate și le aduce și un omagiu cadrelor medicale, Claudia a avut ezitări, dar a trecut peste temeri.

„Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, spune românca.

Citește continuarea pe www.digi24.ro