fbpx
nelu tataru
Foto - Mediafax

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Nu suntem într-un colaps medical”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat asigurări că sistemul medical din România nu riscă să intre în colaps pe fondul înmulțirii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, care au atins sâmbătă un record de 698 de noi îmbolnăviri în doar 24 de ore.

„Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de cazuri la Terapie Intensivă, adresabilitatea la serviciile de urgenţă este încă acceptabilă, avem asimptomaticii sau cu simptome uşoare care au solicitat externarea, avem locuri în spitale”, a declarat, luni, Nelu Tătaru, cu ocazia unei vizite în teritoriu la Galaţi.

El a subliniat că „​râmâne gestionarea de la o zi la alta a numărului de cazuri şi în special cei cu simptomatologie severă care vor aglomera la un moment dat Terapiile Intensive”.

Ca în fiecare zi de luni, astăzi sunt așteptate mai puține cazuri de coronavirus pentru că în weekend numărul de teste prelucrate este foarte redus, deobicei sub 5.000 în bilanțul de luni față de 12-13.000 în restul zilelor.

„Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri, fiindcă au fost puține recoltări și testări. Mâine fiind marți vom avea recoltările și testările de astăzi, și vom avea un rezultat mai real.”, a declarat ministrul.

Citește continuarea pe www.romania.europalibera.org