fbpx

Ministrul Apărării a semnat o foaie de parcurs pe zece ani cu SUA, partenerul strategic al României

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială în SUA, a semnat joi, la Washington, cu omologul său american Mark Esper, o foaie de parcurs pe zece ani, document ce reflectă obiectivele şi interesele comune în domeniul apărării.

Este vorba de modernizarea sectorului apărării şi securitatea în regiunea Mării Negre, conform informaţiilor apărute pe site-ul Pentagonului şi a înregistrării video a întâlnirii postate pe pagina de Facebook a ministrului român.

În document sunt menționate prioritățile strategice privind consolidarea cooperării la Marea Neagră, rotația continuă a forțelor SUA în România, întărirea eforturilor în domeniul securității cibernetice, rezilienței, respectiv asistența SUA pentru îndeplinirea țintelor de capabilități aliate și modernizarea forțelor armate, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Secretarul apărării Mark Esper a confirmat calitatea de aliat statornic al SUA în relaţia cu România, evidenţiind consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări de-a lungul timpului. El a menţionat faptul că România a găzduit o serie de exerciţii care îmbunătăţesc interoperabilitatea şi întăresc linia de descurajare a Rusiei de-a lungul flancului estic al NATO.

Detalii pe www.newsweek.ro