fbpx
ministerul culturii

Ministerul Culturii lansează SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020

Ministerul Culturii lansează SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020. Starea de urgenta şi starea de alertă au generat noi reguli de petrecere a timpului liber, în condiţii speciale. Astfel, instituţiile de spectacol s-au adaptat şi au descoperit noi spatii urbane care să fie utilizate pentru evenimente de care publicul să se poată bucura în siguranţa.

“Îmi doresc ca toţi managerii instituţiilor de spectacol să găsească soluţii creative şi spaţii alternative pentru desfăşurarea evenimentelor, dar fără a face rabat de la regulile de sănătate. În urma discuţiilor cu managerii de instituţii culturale din subordinea Ministerului Culturii am pregătit această stagiune estivală, adaptată situaţiei curente. Va fi o stagiune în aer liber care are potenţialul de a atrage public nou. Să nu uităm că artele spectacolului au debutat acum mai mult de 2500 de ani în aer liber şi doar de 500 de ani acestea se regăsesc în spaţiu închis”, a declarat ministrul culturii Bogdan Gheorghiu.

Stagiunea estivală de muzică şi operă a României 2020 implică 11 instituţii care vor organiza propria stagiune outdoor:

1 Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”;

2 Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”;

3 Filarmonica “George Enescu”;

4 Opera Maghiară din Cluj-Napoca;

5 Opera Naţională Bucureşti;

6 Opera Naţională Română din Cluj-Napoca;

7 Opera Naţională Română din Iaşi;

8 Opera Naţională Română din Timişoara;

9 Teatrul Muzical “Ambasadorii”;

10 Teatrul Naţional de Operetă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa;

11 Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”.

Spectacolele organizate de aceste instituţii vor fi promovate pe pagina Facebook a Ministerului Culturii sub #SAMER, aşa încât publicul să poată avea acces la întregul program de spectacole care vor avea loc în această vară.