fbpx

Manfred Weber: Klaus Iohannis și Ludovic Orban au readus România pe calea europeană.

Președintele grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, le-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Ludovic Orban pentru că au “readus România pe calea europeană” și au transformat-o într-un “partener viabil”.

Weber a făcut aceste remarci în debutul unei reuniuni a grupului PPE cu prim-ministrul Ludovic Orban și cu mai mulți membri ai Guvernului de la București și pe care europarlamentarul german a prezidat-o.

“Suntem cu prietenii din România pentru a discuta chestiunile cele mai importante de pe plan european. Ludovic, aș vrea să îți mulțumesc ție și domnului președinte Iohannis, liderilor din România, pentru angajamentul clar, după ce tu ai preluat funcția de prim-ministru, am simțit că România a revenit pe calea europeană, că e lider puternic pe plan european, un partener viabil pentru noi toți”, a spus Weber, la începutul reuniunii consacrate unor discuții privind Mecanismul de Redresare și Reziliență din instrumentul Next Generation EU de 750 de miliarde de euro și privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

Liderul grupului PPE a estimat că Guvernul Orban a “avut un mare succes legat de gestionarea crizei COVID-19” și a apreciat vocea pe care România o are în plan european, subliniind contribuția membrilor PPE.

“Permiteți-mi să mulțumesc și colegilor din România pentru că lucrează la nivel european: doamna comisar Adina Vălean care se ocupă de dosare foarte importante. Mulțumesc tuturor colegilor din Parlamentul European. România are un glas puternic, vicepreședintele Grupului PPE, Siegfried Mureșan face o treabă foarte bună. Întreaga echipă este foarte bine pregătită. Mesajul cel mai important: Klaus Iohannis și Ludovic Orban au reușit să aibă rezultate foarte bune la fondul de relansare și la CFM 80 de miliarde de euro pentru România, o poveste de succes incredibilă. România are multe oportunități să investească în viața cetățenilor. De la începutul lunii ianuarie, banii vor intra în țările noastre. Fondurile pentru agricultură: noi, ca PPE, suntem partidul agricultorilor, iar regulamentul PAC trebuie să fie în întâmpinarea nevoilor fermierilor români. Trăim o perioadă plină de incertitudini, provocări interne. Iată de ce e important să avem o înțelegere comună și pe plan național și pe plan european”, a mai spus Manfred Weber.

Citește mai mult pe caleaeuropeana.ro