fbpx
festivalul tiff

Lungmetraje de Cristi Puiu şi Radu Jude – la Zilele Filmului Românesc, la TIFF

“Malmkrog”, de Cristi Puiu şi “Tipografic Majuscul”, de Radu Jude se numără printre lungmetrajele care vor fi prezentate în secţiunea Zilele Filmului Românesc de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care are loc la Cluj-Napoca, între 31 iulie şi 9 august, informează organizatorii.

De altfel, “Malmkrog”, care a avut premiera mondială la începutul anului, la Festivalul de la Berlin, va fi prezentat pentru prima dată publicului român, în cadrul festivalului din Cluj-Napoca.

“Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, pune în contrast imagini din arhiva TVR cu povestea reală, adaptată anterior pentru scenă de Gianina Cărbunariu, a unui adolescent prins în timp ce scria mesaje antisistem pe ziduri, în comunism.

Printre producţiile ce vor fi prezentate în cadrul Zilelor Filmului Românesc se numără şi “5 minute”, de Dan Chişu, “Şi poate mai trăiesc şi azi”, de Tudor Cristian Jurgiu, “Început”, de Răzvan Săvescu, “Ivana cea Groaznică”, de Ivana Mladenovic, “Urma”, de Dorian Boguţă, “Cărturan”, de Liviu Săndulescu ‘Călătoria fantastică a Maronei’, de Anca Damian, “Şi atunci ce e libertatea?”, de Andrei Zincă şi “Cardinalul”, de Nicolae Mărgineanu.

Acestora li se alătură documentarele “Acasă”, debutul lui Radu Ciorniciuc, “Delta Bucureştiului”, de Eva Pervolovici, “Lemn”, de Monica Lăzurean Gorgan, Michaela Kirst şi Ebba Sinzinger, “Colectiv”, de Alexandru Nanau, “Totul nu va fi bine”, de Adrian Pârvu şi Helena Maksyom, “Casa cu păpuşi”, de Tudor Platon. “Profu'”, de Alex Brendea, “Aşteptaţi răspunsul operatorului”, de Pavel Cuzuioc, “Siberia din oase”, de Leontina Vătăman-Mărgineanu şi “Grădina Sovietică”, de Dragoş Turea.

Citește continuarea pe www.agerpres.ro