fbpx
Foto - Reuters

L’Oreal vrea să elimine ambalajele din plastic nereciclabil până în 2030

Producătorul francez de cosmetice L’Oreal, proprietarul unor mărci precum Maybelline şi Lancome, şi-a fixat ca obiectiv eliminarea ambalajelor din plastic nereciclabil până în 2030, a declarat directorul general Jean-Paul Agon.

De asemenea, L’Oreal a adăugat că îşi va reduce emisiile de gaze cu efect de seră la birouri şi facilităţile de producţie şi, de asemenea, va îmbunătăţi modul în care îşi asigură ingredientele pentru cosmetice în conformitate cu noile sale ţinte de sustenabilitate.

Potrivit lui Jean-Paul Agon, peste 10 ani toate ambalajele de plastic pe care le va pune pe piaţă grupul L’Oreal vor fi de origine reciclată sau din surse bio, comparativ cu 15% la finele lui 2020.

“Este timpul să acţionăm, să accelerăm”, a spus Jean-Paul Agon într-un interviu acordat Reuters, adăugând că criza coronavirusului a intensificat cererile venite din partea consumatorilor pentru produse mai naturale.

Preocupate de reducerea impactului produselor lor asupra mediului, firmele de cosmetice au propus în ultimii ani ambalajele reciclabile, prin modificarea compoziţiei sau prin testarea unor ambalaje reutilizabile.

Citește continuarea pe www.agerpres.ro