fbpx
Foto - Reuters

Kovesi câștigă procesul în care IJ o acuza că a demontat colajul lansat de familia Cosma

Laura Codruța Kovesi a câștigat încă un proces cu Inspecția Judiciară, al treilea la număr, de astă dată cel în care structura condusă de Lucian Netejoru a acuzat-o pe fosta șefă a DNA că a demontat cu dovezi, într-un comunicat de presă, colajul de falsuri lansat de familia Cosma pe seama anchetatorilor săi la Antena 3.

Structura condusă de Lucian Netejoru a atacat în instanță decizia prin care Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins pe 24 iunie 2019 acțiunea împotriva fostei șefe a DNA, pe Inspecția o acuzase că a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii care vizau dosarul familiei Cosma, încălcând astfel confidențialitatea lucrărilor din timpul unei anchete penale.

„Respinge cererea de suspendare formulată de recurenta Inspecţia Judiciară. Respinge recursul formulat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat”, a decis marți Curtea Supremă.

Citește continuarea pe www.romania.europalibera.org