fbpx
iulia scantei

Iulia Scântei senator PNL, avertizează: “ATENȚIE! PROPAGANDA PSD+PRoRomania în acțiune!!! Este vizată diaspora!”

Iulia Scântei senator PNL, anunță într-o postare pe facebook, faptul că diaspora este vizată de o campanie de propagandă realizată de PSD și Pro România. 

” Înțeleg că pe PSDiști îi deranjează rău o inițiativă legislativă pe care am promovat-o și care permite readucerea în țară a diplomaților și a personalului consular decedați în misiune în străinătate! Da, și diplomații români pot muri pe durata misiunii în străinătate din cauze multiple (accidente, atacuri teroriste precum cel de la ambasada României de la Kabul sau boală). Pe cei care nu mai sunt în viață, pe cei care nu mai pot sluji România ca militari în teatrele de operații sau nu mai pot fi de folos românilor din diaspora ca diplomați în misiunile diplomatice pentru că au murit, statul român prin MAE și MApN îi aduce acasă la familiile lor îndurerate și trimit pe alții în misiune tot pentru România si tot pentru românii din străinătate.

‼️ Asta a urmărit legea: să nu lăsăm fără asistență consulară si diplomatică pe românii din străinătate!
Cine s-a găsit să critice legea? Un personaj apropiat de PSD și de ProRomânia, Eugen Terteleac care se prezintă ca președinte al Asociației românilor din Italia, poziție din care pretinde că nu dorește politizarea diasporei. Din această postură, Eugen Terteleac i-a decorat pe Ion Iliescu și pe Victor Ponta, iar înainte de mitingul de la 10 august 2018 le cerea românilor din diaspora să NU participe la protestul din Piața Victoriei.
Nu mai departe decât anul trecut, același personaj propunea desființarea filialelor de peste granițe ale partidelor și descuraja românii care trăiesc în afara țării să nu participe la vot.
Înțeleg demersul lui Eugen Terteleac ca pe un gest de campanie electorală, prin care încearcă să se facă util celor două partide PSD și de ProRomânia pe care le slujește.
Nu am nicio îndoială că românii din diaspora cunosc bine lupta mea ca senator și a PNL pentru apărarea drepturilor lor în străinătate în acești 4 ani:
👉 PSD si ProRomânia au respins propunerea Guvernului PNL din februarie 2020 care dubla numărul de parlamentari pentru diaspora și prelungea la trei zile votul românilor din străinătate la alegerile parlamentare din #6decembrie.
👉 parlamentarii PNL pentru diaspora au depus mai multe inițiative legislative care reglementează cadrul legal necesar repatrierii românilor decedați pe teritoriul altor state cu acoperirea costurilor dintr-un fond de urgență alocat în cazuri de urgență, dar toate au fost respinse de majoritatea PSD.
👉 în urmă cu un an, am redactat o lege care a fost adoptată și care care a permis românilor din diaspora să voteze timp de 3 zile la alegerile prezidentiale fără să li se închidă ușa în nas după zeci de ore de stat la coadă, așa cum a făcut PSD la precedentele alegeri.
👉 Am continuat lupta în Parlament și în septembrie 2020, PNL a votat amendamentul la legile electorale care permite exercitarea votului în diaspora timp de 2 zile la alegerile parlamentare, respectiv la 5 și 6 decembrie”, a comentat Iulia Scântei.