fbpx
pnl bucuresti

“Investim în Iaşi: e timpul pentru dezvoltare!” – Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul primarilor din judeţul Iaşi şi proiectelor pentru ieşeni

Astăzi, Secretarului de Stat în Ministerul Dezvoltării, Mihai Veştea, a fost prezent la Iaşi, cu scopul unei întâlnirii cu primarii tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul nostru. A fost o oportunitate pentru aleşii locali de a lua legătura direct cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, pe subiecte ce ţin de obiectivele deja implementate în comunitatea lor, aflate în derulare sau proiecte de viitor. Întâlnirea a avut loc în cadrul evenimentului “Investim în Iaşi: e timpul pentru dezvoltare!”, un program gândit în spiritul unei noi abordări în administraţia ieşeană.

“Avem obligaţia să sprijinim Iaşul, având în vedere multitudinea de proiecte importante care se derulează aici şi suntem alături de locuitorii judeţului Iaşi şi de administraţiile publice locale pentru implementarea proiectelor pe care şi le-au propus. Am transmis primarilor că, în ceea ce priveşte proiectele derulate prin Ministerul Dezvoltării, nu sunt probleme de finanţare iar anul acesta pentru PNDL 1 şi PNDL 2 au fost decontate, la nivelul judeţului Iaşi, 200 milioane lei, până în prezent. De asemenea, au fost decontate şi lucrări derulate prin Compania Naţională de Investiţii, unde există un număr de 14 proiecte în derulare, cu o valoare de 86 milioane lei, în curs de contractare un număr de 25 obiective cu o valoare de 151 milioane lei şi în curs de procedură de licitaţie, un număr de 13 proiecte cu o valoare de 187 milioane lei. Sunt sume mari, aşteptate şi benefice pentru cetăţenii din judeţul Iaşi. Un alt subiect important pe l-am discutat cu primarii din judeţul Iaşi este cel referitor la reţelele de distribuţie a gazului. Apreciez în mod deosebit modul în care Iaşul se dezvoltă în această direcţie şi avem convingerea că proiectele de gaze naturale se vor dezvolta în perioada următoare”, a declarat Mihai Veştea, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a declarat că, în perioada următoare, mai mulţi miniştri vor fi prezenţi la Iaşi pentru sprijinirea proiectelor în judeţ.

“Este o nouă abordare, o nouă filosofie în administraţia ieşeană. După 3 ani de umilinţe, în care primarii ieşeni erau plimbaţi la Bucureşti fără a primi finanţări, normalitatea este când Guvernul vine periodic în sprijinul comunităţilor locale şi susţine dezvoltarea satelor şi oraselor ieşene. Vreau să vă spun că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean voi înfiinţa un departament care să se ocupe de proiectele tuturor proiectelor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, indiferent de sursa de finanţare, astfel încât să avem un hub funcţional de implementare a proiectelor pentru ieşeni”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica a subliniat că există discuţii avansate privind realizarea unei baze sportive regionale la Iaşi dar şi investiţii importante în infrastructura de învăţământ.

“Deschiderea arătată de Guvern redă încrederea primarilor că merită să apeleze la sprijin guvernamental şi să încerce să facă cât mai mult pentru comunităţi. Iaşul are nevoie de o bază sportivă regională. Este un obiectiv important, pe care l-am discutat inclusiv cu premierul Ludovic Orban, alăturii de miniştrii Ion Ştefan şi Marcel Boloş. Vom reuşi să performăm dacă păstrăm unitatea echipei şi transparenţa transmiterii mesajelor aşa cum o facem în momentul de faţă. De asemenea, aş vrea să apreciez eforturile Guvernului în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de învăţământ”, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.