fbpx
coronavirus

În criza coronavirus, românii au deja semnată condamnarea la moarte

Se discută în aceste zile excesiv de mult despre ce nevoi au medicii, despre lipsa măștilor, a combinezoanelor și a mănușilor, însă aproape deloc despre ce nevoi au pacienții.

90% dintre românii depistați cu virusul coronavirus trebuie să primească un tratament suport (iar unii dintre ei au nevoie și de acele paturi ATI, ventilatoare mecanice pentru a se asigura funcția plămânilor). Tratamentul este cel recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a fost aprobat pentru folosire și în România. Medicamentele sunt folosite în tratarea altor afecțiuni și ajută și la ameliorarea simptomelor date de covid-19. Partea cea mai urâtă a situației este că cele mai multe medicamente recomandate de OMS sunt folosite în tratarea infecției cu HIV.

De ce sunt românii deja condamnați la moarte? De ce evită autoritățile să discute despre situația medicamentelor pentru covid-19?

Zilnic, autoritățile, ministrul Nelu Tătaru și premierul Orban, aduc în discuție doar lipsa de materiale medicale și nimic despre situația reală a medicamentelor recomandate de OMS. Motivul? Medicamentele folosite în tratarea HIV care pot fi folosite și pentru covid-19 sunt  în stocuri infime în depozitele Spitalelor de Boli Infecțioase din țară. În ultimii zece ani, statului român nu i-a păsat de pacienții cu HIV și deși obligate de Constituție, autoritățile române nu au asigurat tratamentul zilnic acestor pacienți.

Citeste continuarea pe www.florin-stoica.ro