fbpx

Formaţiunile USR şi PLUS şi-au unit oficial destinele

Delegaţii USR şi ai PLUS s-au reunit sâmbătă într-un Congres desfăşurat online, în vederea adoptării protocolului de fuziune a celor două partide. Într-o primă etapă, cele două formaţiuni vor organiza câte un Congres separat, urmate de o reuniune comună, la care vor lua parte câte 1.600 de delegaţi din partea fiecărui partid.

Urmare a fuziunii, Birourile locale, judeţene, municipale şi cel naţional vor fi reunite. Potrivit deputatului USR Ionuţ Moşteanu, „Cele două partide, după fuziune, vor funcţiona ca un singur partid, USR PLUS, în care conducerile vor fi reunite, de la nivel central până la nivel local. Asta ca perioadă de tranziţie, până ce protocolul va rămâne definitiv în Tribunal. După rămânerea definitivă la Tribunal, va avea loc un Congres în care vom alege noua conducere a partidului şi se va desfăşura aceeaşi procedură în fiecare filială judeţeană şi locală”.

Reprezentanții USR au votat în pondere de 76% pentru încheierea fuziunii cu PLUS, iar membrii PLUS au votat în procent și mai mare, de 83%.