fbpx

Festivalul UNDERCLOUD – la Muzeul Ţăranului Român, în perioada 11-18 august

Festivalul de Teatru Independent de Orice – UNDERCLOUD, ajuns la ediţia a XIII-a, se va desfăşura în perioada 11 – 18 august, în aer liber, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Asociaţia UNDERCLOUD,  timp de opt zile spectatorii vor avea posibilitatea să vadă o selecţie a celor mai îndrăgite spectacole premiate în festival.

“Undercloud este primul festival de teatru creat pentru susţinerea artiştilor independenţi. S-a născut în urmă cu 13 ani din prietenie, solidaritate şi din bucuria de a fi pe aceeaşi scenă. Undercloud nu poate fi înlocuit şi nici replicat. Undercloud nu este doar un festival, este o stare pe care continuăm să o creăm, chiar şi în situaţia excepţională de anul acesta. Vă aşteptăm să fim Undercloud… respectând toate regulile de protecţie impuse de pandemie”, a declarat Chris Simion – Mercurian, iniţiator al proiectului, citată în comunicat.

Programul UNDERCLOUD cuprinde o secţiune #BestOf a celor mai îndrăgite spectacole premiate de-a lungul anilor în festival, o serie de spectacole lectură, o secţiune online cu spectacole create de artişti independenţi în perioada pandemiei şi o secţiune dedicată copiilor, cu ateliere şi spectacole, create de Marian Râlea pentru UNDERCLOUD, programate în fiecare dimineaţă în curtea Muzeului Ţăranului din Bucureşti.

Din secţiunea #BestOf fac parte spectacolele “Babel” – câştigătorul Premiului “Undercloud” la ediţia a X-a, un spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilităţii, producţie a Centrului Independent Coregrafic Linotip, coregrafie şi concept Arcadie Ursu. Tot de la Linotip vine şi spectacolul “Basma curată”, câştigător al Premiului Juriului în 2019, un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale româneşti, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele şi poveştile tradiţionale sau obiceiuri tradiţionale.

După un text scris de Pascal Bruckner pentru Griviţa 53 – Primul Teatru construit împreună, spectacolul “Cu ce vă servesc?” le va aduce pe scena UNDERCLOUD pe Maia Morgenstern, Rodica Mandache şi Chris Simion-Mercurian, iar Oana Pellea va putea fi văzută în “Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice” (Premiul Under any Cloud în 2017).

Câştigătorul Premiului Under any Cloud din 2015, spectacolul “Artă” în regia şi adaptarea lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim vorbeşte despre prietenie, în timp ce “Carpathian Garden”, Cel mai bun spectacol la Undercloud 2014 aduce pe scenă, prin vocile actorilor Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor tipologii umane din realitatea românească actuală.

Vor fi prezentate, de asemenea, “Omul pernă”, spectacol câştigător a patru premii în 2016, “Zic Zac”, cel mai bun spectacol din 2013, care îi aduce pe scenă pe Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin, dar şi “Proof”, o producţie Unteatru în regia lui Andrei şi Andreea Grosu, în care vor putea fi văzuţi Marian Râlea – cel mai bun actor din 2019, Dana Rogoz, Ionuţ Vişan şi Florentina Ţilea.

Biletele pentru secţiunea “BestOf” pot fi achiziţionate online prin Eventbook sau MyStage, urmând ca de luni să fie disponibil programul complet.

Citește continuarea pe www.agerpres.ro