fbpx

Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină va avea loc anul acesta între 20-23 august 2020

Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină va avea loc anul acesta între 20-23 august 2020

Între 20-23 august, în comuna Biertan din judeţul Sibiu, cinefilii şi iubitorii de natură şi patrimoniu transilvănean vor avea ocazia să participe la cea de-a IXa ediţie a festivalului de film horror şi fantastic Lună Plină.

Programat iniţial pentru începutul lunii august, organizatorii au decis să mute festivalul astfel încât să se asigure că vor fi respectate toate regulile de siguranţă şi igienă pentru un festival de film. Bilete sunt disponibile la un preţ special până pe 1 iulie: de la 65 lei pentru acces la proiecţii sâmbătă şi duminică la 120 lei abonament pentru toate cele 4 zile şi acces în camping. Bilete pot fi achiziţionate de pe https://eventbook.ro/program/luna-plina

Programul festivalului include proiecţii de film în aer liber, cine-concerte şi activităţi în natură precum ture cu bicicleta, ghost-hunt sau degustări de produse tradiţionale din zona Transilvaniei.

Biertan este una dintre primele aşezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanţă de Sighişoara şi Mediaş. Un spaţiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piaţă centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă arhitecturală protejată de UNESCO.

Selecţia de filme include cele mai noi şi captivante producţii, precum şi filme clasice horror & fantastice. Proiecţiile în aer liber au loc la Grădina Melies (curtea Centrului Evanghelic pentru Tineret/Casa Parohială) şi la Cinema Vertigo (curtea interioară a Şcolii generale din apropierea campingului).

Cinefilii au la dispoziţie pentru cazare pensiunile din zonă, dar şi un camping îngrădit şi păzit, dotat cu duşuri şi toalete publice, un punct de predare a obiectelor de valoare şi barul “La Tăruş”. Mai multe detalii despre cazare găsiţi pe site-ul festivalului: http://bit.ly/CazareBiertan.

*** Festivalul de Film Horror şi Fantastic “Lună Plină” este un proiect organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană