fbpx

Fără pușcă și pistoale în celebrele desene animate „The Looney Tunes”, dar cu alte arme albe la discreție

În urmă cu câteva zile a devenit public faptul că HBO Max a decis să înlăture celebrul film Pe aripile vântului din repertoriul său, în urma protestelor de amploare prilejuite de uciderea lui George Floyd de polițistul Derek Chauvin. Reprezentanții HBO au declarat, prin intermediul unui comunicat, că filmul Pe aripile vântului, realizat în 1939, era un produs al vremurilor sale și că descria prejudecăți etnice și rasiale care „erau greșite atunci și sunt greșite și azi”.

Însă aceasta nu este singurul lucru care a stârnit controverse. Unul dintre cele mai populare tituri de pe HBO Max îl constituie seria animată The Looney Tunes și celebrele sale personaje Bugs Bunny, Elmer Fudd, Yosemite Sam, Daffy Duck, Titi, Sylvester, etc. Drepturile de difuzare și realizare a seriei animate aparțin Warner Media.

Ei bine, noile episoade ale seriei animate vor părea destul de diferite celor care au vizionat în trecut aventurile prin care au trecut personajele. Personajele principale nu vor mai folosi arme de foc, însă nu trebuie să te aștepți la o lipsă completă a resurselor de violență, căci pistoalele și puștile au fost înlocuite cu numeroase alte obiecte precum explozibili sau… o coasă. Da, ai citit bine. Elmer va folosi o coasă, în loc de pușcă, pentru a-l fugări pe Bugs Bunny, în încercarea lui de a-l ucide. Poate vizual, această schimbare nu deranjează, însă cu siguranță după câteva episoade va părea o glumă nereușită pentru toți cei care au crescut vizionând aceste desene animate.

Citește continuarea pe www.elle.ro