fbpx
eva radu

Eva Radu, artist: “Adevărata artă transcende ideea de carieră și chiar avântul pasiunii”

În anul 2014, a pus România în topul celor mai frumoase străzi pictate din Europa. Artista Eva Radu a pictat Strada Xenofon în șapte zile, lucrând câte 12 ore pe zi. Ateneul Român, Arcul de Triumf, Mausoleul din Parcul Carol, Casa Poporului, Muzeul Național de Artă, Muzeul Țăranului Român, Teatrul Național și Opera Națională sunt pictate pe treptele străzii Xenofon.

Are 6 expoziţii personale și a participat la circa 120 expoziţii de grup în Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, România, Spania și Turcia.

 

La ce vârstă ai descoperit vocația de artist plastic?

Încă de când puteam ține în mâini creioanele colorate, am început să mâzgălesc revistele mamei cu tricotaje. Așadar primele manifestări artistice și-au găsit suportul pe spațiile goale ale acelor reviste. Mama văzând nevoia mea de a mă exprima în culori mi-a cumpărat un bloc de desen, pensule, acuarele și astfel a început călătoria mea în această dimensiune a artei.

Ce reprezintă pictura pentru tine?

Este Spațiul Sacru unde mă retrag din lumesc și din mintea analitică și unde mă pot “pierde” în acest univers interior al intuiției, al imaginației, al potențialului fără margini, o lume care pentru mine este guvernată de Înțelepciunea Inimii și unde mă simt cu adevărat conectată la Natura mea. Copil fiind simțeam această chemare a exprimării în pictură, căreia i-am dat ascultare ca unui instinct.  Însă, dacă în trecut pictura era un mod de evadare din cotidianul prea rigid pentru mine, acum este instrumentul prin care creez legături între lumea mea interioară și această lume concretă. Dimpreună cu anii de formare ca om și maturizare emoțională am înțeles că această cale m-a ales ea pe mine și astfel s-a conturat Sensul acestei vieți și al acestei îndeletniciri pe care mă străduiesc să o cultiv cum pot mai bine.

Citește continuarea pe www.interviul.ro