fbpx

Emisiunea “Ora Regelui”, ediție jubiliară

Emisiunea “Ora Regelui” a ajuns la ediția cu numărul 400. Ca și până acum, Televiziunea Română va difuza pe  TVR 1  sâmbătă, 11 iulie 2020, ora 14.30 (15 iulie, ora 4.25) și  TVR Moldova – duminică, 12 iulie, ora 17.00 (13 iulie, ora 1.40) această nouă ediție.

Tema emisiunii – Vizită regală la Paris și Reims

La exact 100 de ani de la istorica vizită a Reginei Maria la Paris, în timpul Conferinței de Pace, unde a negociat cu succes interesele României, autoritățile Statului francez au invitat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei române într-o vizită care a refăcut traseul urmat de suverana României Mari.

Palatul Elysées, Senatul Franței, Ministerul de Externe (Quai d’Orsay), Palatul Luvru, orașul Reims, locul încoronării Regilor Franței, au fost câteva dintre instituțiile vizitate. La Senat și la Ministerul de Externe, autoritățile franceze au prezentat documente importante pentru relațiile bilaterale.

Academia Franceză a expus de asemenea documente de o valoare excepțională, legate de România. Instituția a conferit Majestății Sale Margareta Medalia Academiei Franceze.

Redifuzarea ediției din 11 mai 2019

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu