fbpx

Destinație turistică inedită. O casă de aproape 120 de ani a fost tranformată în loc de cazare și primește turiștii care vor să scape de aglomerația stațiunilor

În satul Marin din județul Sălaj, o tânără a transformat o locuință construită în anul 1903 în spațiu de cazare. Pensiunea se numește Casa Veche din Marin. Femeia organizează fel și fel de evenimente în zonă cu specific tradițional, iar până anul acesta cei mai mulți turiști erau cei din străinătate. „Acum au mai început să vină și ai noștri, cu pandemia asta”, spune Patricia Marina.

Ea se ocupă de „gospodărie” împreună cu mama ei. Casa au cumpărat-o în urmă cu mai mulți ani de la copiii fostei proprietare, care a trecut la cele veșnice la vârsta de 94 de ani.

  • „Inițial, părinții mei au vrut să depoziteze aici ceva, să facă o mică afacere, dar nici vorbă de turism. I-am convins.  Eu cred că avem multe de oferit. Și cred că nu am greșit. Inițial voiam și eu să facem un fel de Muzeu al Satului, dar pe urmă m-am gândit la spațiu de cazare. Dar nu oricum, ci cu specificul nostru, ca să le arătăm oamenilor și tradițiile noastre”, spune tânăra care a copilărit într-o casă situată peste drum de pensiune.

turism destinatie vacanta turisti casa veche marin salaj10

  • „O alternativă sigură și tihnită într-o locuință țărănească din 1903, recondiționată și confortabilă, păstrându-i-se însă frumusețea și farmecul specific. Satul Marin, neafectat până acum de vreun caz Covid-19, reprezintă cadrul ideal pentru cei obosiți de zgomotele și căldura orașelor și marilor stațiuni. Asta nu înseamnă că aici veți fi scutiți total de zgomote și căldură, mai ales că ciurda de capre, vaci și bivoli traversează dimineața și seara satul, iar insectele și păsările ce viețuiesc prin iarba și copacii din curtea casei par să cânte mai mereu. Avem și un iepure ascuns prin curte, cel mai des timid, uneori foarte curios și prietenos, iar pe ulițe puteți vedea cârduri de rațe, gâște și găini. Dacă sunteți curioși să explorați poveștile localnicilor și preparatele locale, putem să vă facilităm accesul în gospodăriile lor. Locația este ideală pentru vacanțe de familie, cupluri sau grupuri mici care caută să se deconecteze temporar de ritmul vieții de zi cu zi.”

turism destinatie vacanta turisti casa veche marin salaj6

Casa arată splendid. Și-a păstrat structura, totul e făcut cu specific local. Până să vină pandemia, cei mai mulți turiști veneau din străinătate. Casa e pusă pe Airbnb spre închiriere, iar străinii s-au înghesuit să trăiască o experiență într-un colț de natură neatins de excavatoare, construcții moderne sau de mii de turiști.

Citește mai mult pe www.g4media.ro