fbpx

Descoperă Veliko Tarnovo, la doar 180 de km de București

La doar trei ore de București, la vecinii bulgari, te așteaptă o destinație de city break grozavă – Veliko Tarnovo. Noi ne-am nimerit pe aici într-o toamnă cu frunze uscate, căzute și culori ce ne-au lăsat cu gura căscată.

Am plecat din București fără prea multe așteptări, în căutare de câteva zile departe de “biroul” din apartamentul nostru. Ne-a plăcut ce am găsit la vecini. Hai să vedem ce ai de făcut în zonă.

Despre Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo, orașul țarilor, așa cum mai este denumit, a fost capitala Imperiului Bulgar în secolele 12 și 13. Ce ne-a surprins cel mai mult a fost pitorescul locului.  Ai o combinație de căsuțe mici și alei pietruite, scări ce te poartă prin oraș de pe un etaj pe altul.

Veliko Tarnovo doar 3 ore distanta de bucuresti 16 of

Pe de altă parte în peisaj se amestecă și clădiri mari, comuniste, printre care și Inter Hotel Veliko. Pe booking eu îl găsisem la un preț foarte bun cu mic dejun, iar fotografiile, ce să spun, nu arătau rău.

Orașul mi s-a părut împărțit în partea mai nouă și cea veche. Majoritatea turiștilor se învârt în jurul părții vechi. Vă invităm să vă bucurați de o plimbare printre clădiri otomane, case tradiționale bulgărești, colorate și așezate una peste alta.

Foarte important!

Amândoi am fost de acord că în Veliko Tarnovo e important să ai o cazare plăcută, cu vedere.

A fost absolut genial când ne-am trezit de dimineață și am văzut din pat cum se trezea orașul. Apoi Alex a dat o fugă până jos la restaurant și ne-a adus cafea de savurat pe balcon. Era frig de dârdâiam, știți, frigul ăla care îți intră în oase dimineața, dar era atât de liniște, ceața se juca frumos pe dealurile din apropiere, fumuri groase se ridicau în depărtare.

Dintre toate, cred că strada Gurko a fost preferata mea, cu toate că sincer nu aș putea spune pe unde mi s-a părut mai frumos.

Veliko Tarnovo doar 3 ore distanta de bucuresti 28 of

Cu siguranță și culorile astea de toamnă au contribuit la fascinația noastră. Am stat patru zile în Veliko, chiar dacă în mod normal în două zile acoperi cam tot ce e de văzut în zonă.

Citește mai mult pe blogul lipa-lipa.ro