fbpx
pilot avion
Foto - arhiva personală

De la pupitrul știrilor la bordul avionului. Laura Roman, pilot de aviație și povestea unui vis împlinit, indiferent de sacrificii

Laura Roman are 34 de ani și este pilot pe aeronavele ATR ale companiei Tarom. Sunt acele avioane turboprop folosite pentru curse interne sau pentru curse pe distanțe mai scurte. Acum ocupă locul din dreapta în aeronavă, dar își dorește ca la un moment dat să-l ocupe pe cel din stânga, iar pasiunea cu care vorbește și ambiția de care a dat dovadă până acum sunt doi factori care arată clar că va reuși.

Laura Roman a fost ziaristă, a terminat facultatea de Jurnalism și o bună perioadă de timp a prezentat știrile la radio și a lucrat prin tot felul de structuri media. La un moment dat, pe la 20 de ani a zburat pentru prima dată singură, cu avionul. Privind în jurul ei, în aeroport și-a imaginat cum ar fi să lucreze în acest domeniu. Așa că nu a stat mult pe gânduri și a depus un CV la o companie de aviație. Câțiva ani mai târziu a avut ocazia să zboare în cabina piloților, lucru care a emoționat-o teribil și a determinat-o să-și pună o țintă în viață, un scop de la care să nu se abată sub nicio formă: să devină pilot. Pentru asta a muncit mult, s-a împrumutat și mai plătește și azi creditul la bancă cu ajutorul căruia și-a terminat școala de piloți de aviație. Însă, a meritat fiecare bănuț.

Citește continuarea pe www.life.ro