fbpx
guvern
Foto - Inquam

Cum a dat Guvernul șah Parlamentului cu prelungirea stării de alertă: PSD nu mai poate face modificările pe care le anunțase

Guvernul a decis marți, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie, și a informat Parlamentul în legătură cu această decizie, fără ca legislativul controlat de PSD să poată interveni asupra actului normativ. Motivul? O scăpare din Legea 55/2020, care arată la articolul 4 (alineatul 1) că ”Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”.

Cu alte cuvinte, legea votată chiar de PSD-iști îi lasă fără instrumentul necesar pentru a modifica decizia Guvernului deoarece nu prevede expres că este nevoie de încuviințarea Parlamentului și pentru prelungirea stării de alertă.

PSD-iștii și-au dat seama de această scăpare din lege miercuri dimineață, când la Birourile Permanente Reunite ale celor două camere a ajuns informarea din partea Gvernului.

Citește continuarea pe www.g4media.ro