fbpx
cristian-tudor-popescu

Cristian Tudor Popescu: “Dacă se confirmă că Andreea Esca e bolnavă, poate va fi o lecție pentru cei din Piața Victoriei care nu cred în coronavirus”

Cristian Tudor Popescu a vorbit în direct la Adriana Nedelea LA FIX despre dreptul presei la informare când este vorba de situații care ar putea pune în pericol sănătatea publică, în contextul epidemiei de coronavirus, după ce PRO TV, o televiziune care informează și care face apel la respectarea regulilor, a transmis o notificare prin care le interzice jurnaliștilor să scrie despre angajații infectați cu COVID-19 ai postului.

Principalele declarații făcute de Cristian Tudor Popescu:

“Nu cred că acest gest aparține echipei editoriale, echipei jurnalistice PRO TV. Cred că este vorba despre un exces de zel al unor juriști ai postului, care au ținut să se asigure, au crezut că astfel pot să prevină eventualele daune de imagine pentru postul PRO TV, în urma faptului că niște angajați s-au infectat cu COVID Simplul fapt că PRO TV a confirmat zvonurile în legătură cu infectările arată faptul că a fost o greșeală acea ieșire inițială, acel comunicat A fost un excel de zel, niște oameni, cu siguranță juriști, pentru că acel comunicat este clar opera unor avocați, nu a unor jurnaliști. Acești avocați au dorit să preîntâmpine niște speculații”

“Dacă se confirmă că este bolnavă Andreea Esca, ea fiind un simbol, dacă se confirmă că este infectată, poate că asta este o lecție. Poate că tot răul spre bine, din punctul de vedere al lămuririi acelor inși, aproape 1.000, aflați în Piața Victoriei, care spuneau că virusul nu există. Dacă pot să integreze în căpșoarele lor faptul că nici Andreea Esca nu poate să fie invulnerabilă în fața virusului, dacă se confirmă asta, poate le mai clatină din convingerile astea pe care le exprimă acolo cu mare fermitate Oamenii din Piața Victoriei or fi fost și între cei 600.000 de oameni care au ieșit acum nu mulți ani că să protesteze împotriva unei încercări de distrugere a statului de drept și de institutire a unei dictaturi personale în România? Or fi fost? Nu cred”

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro