fbpx
cosmin prelipceanu

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi 24: „Dacă aș fi vrut să fiu vedetă, mi-ar fi ieșit mai bine în altă parte, nu la televizunea de știri”

Cosmin Prelipceanu este gazda Jurnalului de seară, la Digi24, dar și omul a cărui nume a fost pomenit în contexte radicale, de conflict, dramatice, jignitare ori eroice.

A intrat în presă acum 24 de ani, când a fost vrăjit de vocea unei fete, la o emisiune de noapte, la Radio Contact. Fata este acum soția lui, se numește Magda Prelipceanu, o puteți auzi și acum la RFI, iar momentul a însemnat decizia lui de a vira complet dintre științele economice, pentru care părea destinat, așa cum întreaga familie îl pregătise, către lumea palpitantă a jurnalismului.

În urmă cu câteva luni, Cosmin Prelipceanu a fost victima unui accident rutier, în urma căruia mâna dreaptă i-a fost fracturată, iar întregul proces de relocare a umărului, care a durat cam o oră, s-a petrecut pe viu, după intervenția providențială a unui ortoped talentat care se afla din întâmplare în satul în care se petrecuse accidentul.

Cum vi s-a întâmplat accidentul?

Eram la țară, cu bicicleta pe un drum foarte îngust, unde încape doar o mașină pe un singur sens, iar o doamnă cred că a vrut să îmi demonstreze că automobilul ei este mai tare decât bicicleta mea.

Era și vizibilitate foarte proastă; în plus, doamna mergea cu o viteză foarte mare, iar eu nu mai știu decât că m-am trezit cu asfaltul la nivelul nasului.

E incredibil cât de fragili suntem, de fapt!

Da. Și e incredibil cât de cinică a fost doamna, pe care mi-o amintesc bine fiindcă de acolo, de jos, de la nivelul pământului, în stare de șoc, m-am uitat la ea pentru o  fracțiune de secundă și am văzut-o trecând imperturbabilă, pe lângă mine, cu geamul de la portieră lăsat. I-am văzut figura și nici nu s-a sinchisit să oprească.

M-am uitat practic la o Dacia Logan bleumarin, condus de o doamnă, care m-a lovit și a trecut mai departe.

Citește interviul integral pe life.ro