fbpx
cosmin hodor

Cosmin Hodor, cel mai tanar director de turneu din istoria ATP

Cosmin Hodor are 42 de ani, e absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport, specializat in marketing si management sportiv. A fost cel mai tanar director de turneu de tenis din istoria ATP, manager al Federatiei Romane de Tenis, dar si al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. Numele lui e legat de unele dintre cele mai mari evenimente sportive din Romania. E una dintre cele mai structurate si organizate minti din generatia noua de manageri si poate fi oricand o inspiratie pentru cei care vor sa se puna in situatii profesionale exceptionale, cu multa munca, fara scurtaturi, cu etica profesionala si curaj.

Zilele astea in online sunt filme cu povesti motivationale cu cei mai mari sportivi ai Romaniei, Nadia, Ilie Nastase, Octavan Belu, Simona Halep.  Urmeaza Ion Tiriac. Ele sunt realizate de tine. Cum ti-a venit ideea acestui proiect?

In timpul izolarii totale, cand toata lumea avea o apasare si nimeni nu stia incotro sa o ia si li se parea ca e sfarsitul lumii,  am stiut ca povestile acestor oameni o sa inspire. Eu i-am cunoscut pe toti oamenii astia personal si stiu prin cate momente grele au trecut. Si, totusi, dupa ce au trecut prin momentele in care si lor li s-a parut ca e sfarsitul lumii, au ajuns sa performeze in domeniul lor si sa fie numarul 1 chiar.

Oamenii chiar pot sa transmita niste mesaje foarte puternice si, indiferent de statutul tau social, vei fi inspirat de povestile  lor. Sunt oameni care au lasat ceva in spate, niste personaje in sportul mondial.

 

Cand ai mers tu la tenis ce ti-ai fi dorit sa stii ca sa faci mai bine performanta?

Eu m-am apucat de tenis intr-un context in care vedeam mult tenis. Unchiul meu, Dumitru Haradau, juca tenis si era campionul national al Romaniei, taica-miu ma ducea cam peste tot sa ii vad. Finalele de Campionat National se tineau atunci la Dinamo Brasov.  Si taica-miu juca tenis din cand in cand pe la Hunedoara, el a inceput sa ma duca la tenis pe la 6 ani. Hunedoara a avut o scoala buna de tenis, care l-a dat pe langa Haradau, l-a dat si pe Marcu (n.red. Adrian Marcu, membru al echipei de Cupa Davis), a dat mai multi campioni nationali. Am crescut si langa stadionul de fotbal Corvinul Hunedoara, faceam si tenis si fotbal, eram in grupa cu Bogdan Lobont

Nu faceam neaparat pentru performanta, am facut si pentru ca era o forma de educatie.  Asta trebuie sa inteleaga si oamenii de astazi, ca sportul iti ofera o educatie; copiii trebuie sa creasca intr-un anumit spirit, sa stie sa se dezvolte intr-un grup, sa aiba spiritul de competivitate care ii vor ajuta mult mai mult cand vor fi mari.

Acum in momentul asta joc tenis foarte mult de placere si am jucat chiar si in liceu si in facultate, am dat ore de tenis 3 ani. Pe mine m-a ajutat foarte mult si m-a disciplinat mult in viata faptul ca am facut tenis. Mi-am dat seama pe de alta parte si destul de devreme sa stii, chiar inainte de a intra la liceu, ca n-o sa fiu vreun jucator mare de tenis…

Dar cum te-ai prins… adica ce ceva din tine ti-a zis ca  „eu n-o sa fiu numarul 1 in tara noastra”?

Nu stiu daca eram dispus sa muncesc la fel de mult; nu-mi dau seama ce am gandit atunci, dar am realizat devreme ca as vrea sa fac altceva tot legat de tenis. Ma atragea mult mai mult zona asta de a organiza, de a face chestii…

Interviu realizat de Urban.ro.

Citește continuarea pe urban.ro