fbpx
corul madrigal

Corul Madrigal a încheiat Stagiunea estivală cu un eveniment memorabil

Pe 16 august 2020, Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a susţinut concertul “Ave Maria”, dirijat de Anna Ungureanu, ultimul din seria de cinci ale Stagiunii estivale, eveniment care i-a avut ca invitaţi pe actorul Marius Manole şi ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth.

Spectacolul “Ave Maria” s-a desfăşurat cu “casa închisă” şi a fost dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători religioase ale românilor, Adormirea Maicii Domnului.

Programul spectacolului a avut un caracter sincretic, pornind de la expoziţia de fotografie “Via Dolorosa”, care i-a întâmpinat pe spectatori pe esplanada Amfiteatrului “Mihai Eminescu” şi continuând cu selecţia de Psalmi redată magistral pe scenă de Marius Manole, precum şi cu emoţia interpretării oferite de copiii din ansamblul de percuţie Young Beats – Cantus Mundi, înfiinţat şi coordonat de Zoli Toth. Regia spectaculoasă şi performanţele artistice prezentate, împreună cu sunetul unic al Corului Madrigal şi repertoriul de concert de inspiraţie sacră ales de dirijoarea Anna Ungureanu au definit ultimul eveniment al Stagiunii ca fiind unul remarcabil, aplaudat minute în şir de publicul în picioare.

“Madrigal rămâne în continuare aproape de români, aşa cum o face de 57 de ani neîntrerupţi.

În această stagiune vară, Corul Madrigal a interpretat 70 de lucrări diferite, la care au participat peste 2.000 de spectatori, dintre care nu mai puţin de 60 de oficiali şi membri ai ambasadelor străine şi ai comunităţii internaţionale din România, personalităţi care duc mai departe mesajul de diplomaţie culturală al ansamblului. “Ave Maria” a închis seria de 5 concerte cu triumf, cu emoţie specială şi cu spiritualitate, într-un eveniment complex dedicat apropierii de divinitate. Mulţumim publicului şi îl invităm în continuare la evenimentele şi producţiile Madrigal, atât live, cât şi online sau la posturile de televiziune din toată ţara.” – a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Concertele Stagiunii Estivale Madrigal 2020 s-au desfăşurat săptămânal începând din 21 iulie, în aer liber, la Amfiteatrul “Mihai Eminescu” din Bucureşti şi au oferit cinci evenimente cu concepte creative tematice diferite, cu costume, regii, scenografii şi proiecţii de lumini grandioase şi cu 46 de invitaţi – muzicieni, dansatori şi actori – care au completat şi intensificat experienţa artistică a publicului. Evenimentele “Hora staccato”, “Madrigal cântă copiilor”, “Muzica Renaşterii”, “Bijuterii corale” şi “Ave Maria” au propus audienţiei repertorii cu lucrări de facturi şi stiluri diverse, de la piese inspirate din folclorul autentic românesc, până la sonorităţi din filonul bizantin ortodox, trecând prin motetele şi madrigalele Renaşterii, specifice ansamblului, apreciat ca un etalon mondial unanim recunoscut al muzicii corale camerale.

“Stagiunea estivală a Corului Madrigal a adus câteva provocări nemaiîntâlnite până acum, dar pe care le-am trecut cu succes: sonoritatea obţinută în aer liber, amplasamentul tehnic diferit sau faptul că a trebuit să cântăm la o distanţă mult mai mare unii de alţii. Cred că împreună cu colegii noştri de la organizare – regizorii, sunetiştii, specialiştii de la luminile şi proiecţiile superbe – am reuşit să realizăm aceste concerte într-o manieră sensibilă, creativă şi foarte originală, în care toate artele au fost reprezentate echilibrat, pentru o experienţă de neuitat oferită publicului.” – Anna Ungureanu, Dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Stagiunea Estivală Madrigal 2020 a fost organizată în colaborare cu Centrul Cultural “Mihai Eminescu” al sectorului 2, Circul Metropolitan Bucureşti şi Opera Comică pentru Copii şi s-a înscris în seria de proiecte naţionale ale Ministerului Culturii: SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce invită spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri.