fbpx
alira

Charme, primul spumant Alira, realizat împreună cu Casa de Vinuri Cotnari, prezentat la Agrointeligența SHOW

Alira Flamma Charme 2019, primul vin spumant al cramei Winero – Alira, recent lansat, a fost prezentant în emisiunea Agrointeligența Show, joi 23 iulie, de Valentin Ivănescu, CEO Winero Crama – Alira. Spumantul este rezultatul unei colaborări între crama dobrogeană Winero și Casa de Vinuri Cotnari –  cupaj de Fetească Albă și Frâncușă – aceasta din urmă adusă de pe plaiuri moldovene.

“Prin această colaborare cu prietenii noștri de la Casa de Vinuri Cotnari, am încercat să păstram și să ne unim forțele pe piața de vinuri din România să colaborăm noi între noi, ca producători de vinuri din România, fiecare cu atuurile sale, să creăm împreună plus valoare pentru consumator”, a spus Valentin Ivănescu.

Charme este un spumant sec, realizat prin metoda Charmat, 11,5 vol.alc. Am putut observa împreună perlajul frumos, fin, susținut, culoarea galben cu irizații verzui, iar notele de degustare au picat exact pe descrierea vinului de pe site-ul cramei. Nas de strugure proaspăt cules și flori de camp, gust fresh, vivace,  arome de piersică pârguită și mere verzi, bine coapte și aromă discretă de pâine prăjită. Postgust lung, susținut de arome.

Charme a fost descris de moderatorii emisunii și de invitatul nostru ca “un vin extraodinar de plăcut, care poate fi savurat în orice moment, bine răcit, evident – la maximum 6°C.

Citește mai mult pe www.agrointel.ro