fbpx
laptop

Ce fel de laptop să alegi dacă lucrezi de acasă?

Evoluția tehnologiei mobile a dus la crearea unor laptopuri care nu mai sunt apanajul exclusiv al unor specialiști dependenți de mobilitatea unui calculator, ci accesoriul căutat indiferent de vârstă și ocupație. Este dorit de către iubitorii de jocuri, de studiu, dar mai ales de către persoanele care îl utilizează pentru serviciul zilnic.

În prezent, este posibil lucrul de acasă, datorită unor aspecte importante: accesul la soluții software de lucru, soluțiile de securitate avansată, cloud computing – prin care a eliminat nevoia de a fi prezență în același spațiu pentru a lucra împreună și a comunica eficient. Astfel, având acces la informații și baze de date de pe orice fel de aparat conectat la internet, în multe cazuri se elimină inclusiv bariera de minimum necesar – hardware și software – lucrului pe un proiect anume.

Activitatea determină alegerea

Pentru a putea avea cel mai bun laptop este necesar să identifici, în primul rând, cărui gen de muncă și în ce domeniu activezi. Este o diferență mare între necesarul de putere de procesare și stocare pentru un editor de conținut multimedia, arhitect sau inginer proiectant și soluțiile necesare unui contabil sau content writer.

Fiecare producător de laptopuri încearcă să găsească acea combinație perfectă de putere de procesare, capacitate de stocare și viteză de acces, livrată în cel mai bun pachet integrat de conectivitate și cu un design cât mai atrăgător și subțire. În cele ce urmează, vei găsi trei opțiuni care îți vor fi de ajutor în determinarea modelului potrivit.

Gama Dell

Între numeroșii producători și produsele disponibile pe piață poți distinge gamaDell XPS, o soluție care captivează printr-un design incredibil de subțire și ușor – 13” livrați într-un înveliș superb din aluminiu de doar 14,8 mm grosime și 1,27 Kg. Are un display Infinity Edge lipsit aproape complet de margini și disponibil atât în varianta Full HD, cât și 4K, ce poate afișa imaginile la o calitate incredibilă a culorilor – 107,5% sRGB color gamut – și o luminozitate de primă poziție – 417 nits. Și, da, este un touchscreen de calitate, cu un timp de răspuns decent, perfect pentru redarea oricărui tip de conținut multimedia.

Este soluția perfectă dacă preferi sistemul de operare Windows, încorporând procesoare Intel de ultimă generație (10) și stocare SSD (rată de transfer de 630 Mbs), conectivitate de top (2 USB-C, 1 cititor de carduri microSD și o mufă audio de 3,5mm) și o durată de viață a bateriei impresionantă – 12:39 ore varianta Full Hd și 8:14 min pentru varianta 4K.

Macbook

Rivalul superbului exemplar descris mai sus este Macbook Pro, o soluție dedicată utilizatorilor dornici de calculatoare puternice, disponibil în mai multe variante de configurare. Nu are un design atât de impresionant ca al celor de la Dell, căci este puțin mai gros și mai greu decât rivalul XPS. Oferă, însă, o imagine sensibil mai bună – 114% sRGB gamut și strălucire de 485 nits, cu un scor Delta-E 0,24.

La acest model vei remarca tastatura Magic Keyboard, extrem de precisă (97%), cu doar 1 mm cursa tastei și o senzație extraordinar de plăcută la scriere, precum și un trackpad foarte precis. Durata de viață a bateriei atinge 10:30 în condiții de navigare web cu o setare a strălucirii ecranului de 150 nits. Și, cel mai important, simbioza perfectă a soluției hardware și a sistemului de operare MacOS îți poate asigura o experiență inegalabilă în utilizarea unui laptop.

Citește mai mult pe Agerpres