fbpx
parlament

Camera Deputaţilor şi Senatul au plen reunit luni pentru dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că va fi un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatulului luni, de la ora 14.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi.

În moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” social-democraţii acuză Executivul că a pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19 şi de devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei.

PSD aminteşte şi de măsurile contradictorii ale Executivului şi de restricţii impuse fără rost românilor. Partidul condus de Marcel Ciolacu precizează că preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască la reuniunile de la Bruxelles, „într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie”. PSD îi reproşează ministrului de Finanţe Florin Cîţu că, în doar nouă luni de guvernare PNL, a împrumutat 105 miliarde lei.

Premierul Ludovic Orban a spus că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar „şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală.

Liderul PNL a mai precizat că liberalii negociază cu toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, însă PNL nu are ce să discute cu cei din conducerea PSD.

Citește mai mult pe news.ro