fbpx

Calendarul Științific editat de ASUR a ajuns la a 11-a ediție

Calendarul Științific, unul dintre cele mai cunoscute proiecte de popularizare a științei, a ajuns la a 11-a ediție. Editat anual de ASUR, calendarul conține informații din știință și este distribuit gratuit în școli din întreaga țară.

Recent a fost lansată o campanie de crowdfunding, care își propune să strângă suma de 22.000 lei, bani de vor fi folosiți pentru tipărirea și distribuirea a minim 15000 de exemplare din calendar. Dacă doriți să sprijiniți proiectul și, totodată, să primiți calendarul acasă, accesați https://www.sprijina.ro/cauze/calendar2021.

Calendarul Științific este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, unic în România, menit să popularizeze informațiilor despre micile și marile descoperiri științifice care ne-au schimbat viața.  În fiecare an, voluntarii ASUR colectează informații despre evenimentele importante din știință, despre descoperirile și invențiile care ne schimbă viața. Informațiile sunt apoi sortate, iar 365 dintre ele ajung să fie publicate într-un calendar. Calendarul este tipărit ca un poster A1 în câteva mii de exemplare. Apoi, calendarele sunt distribuite în școli și licee din întreaga țară. În plus, persoanele care contribuie la realizarea proiectului vor primi câteva exemplare acasă.
Peste 110.000 de exemplare au fost distribuite către școli în anii trecuți,  iar alte mii de calendare au ajuns la oameni interesați de cunoaștere. Proiectul a fost inițiat în 2010, iar de atunci informațiile au fost actualizate și completate anual, iar grafica a avut o temă diferită în fiecare an. Calendarul cuprinde informații despre cercetători și descoperiri din diverse ramuri ale științei, precum fizica,  matematica, biologia, astronomia, chimia, informatica sau medicina.