fbpx
papa francis

Bust dezvelit în București, ridicat în memoria vizitei Papei Francisc în România

Pe soclul bustului dezvelit în București, ridicat în memoria vizitei Papei Francisc în România, scrie că suveranul pontif a fost în „Dacoromania”. Inscripția integrală de pe soclu conține și perioada în care Papa Francisc a vizitat țara noastră: „Papa Franciscus in Dacoromania – 31 mai – 2 iunie 2019”.

Decizia de a inscripționa „Dacoromania” în loc de România pe soclul bustului suveranului pontif a stârnit mai multe reacții negative în mediul online.

Potrivit unor surse oficiale, aceasta este denumirea din actele pontificale, o denumire istorică provenind din denumirea teritoriului nostru înainte ca el să se numească România, la mijlocul sec. XIX. Inscripția este în latină, inclusiv în marcarea prin cifre latine a datei vizitei.

Ridicat în amintirea vizitei Sanctităţii Sale în România, din 31 mai – 2 iunie 2019, monumentul, bust din bronz, pe soclu de piatră, a fost ridicat de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Nunţiatura Apostolică în România, a transmis Agerpres.

Bustul a fost realizat de artistul plastic Darie Dup și amplasat marţi pe Bulevardul Schitu Măgureanu din Capitală, prilej cu care Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendía, a afirmat că monumentul reprezintă o „amintire permanentă” a vizitei istorice în România a Suveranului Pontif.

Monumentul, aşezat la intersecţia Străzilor Sf. Constantin şi Grigore Cobălcescu, a fost dezvelit de Nunţiul Apostolic, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, Aurel Percă, de primarul Sectorului I, Daniel Tudorache, şi directorul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, Oana Zaharia.

Citește continuarea pe www.g4media.ro