fbpx

Biletele şi abonamentele la concertele online ale Concursului Enescu 2020 se pun în vânzare marţi, 14 iulie 2020

Concursul Internaţional George Enescu lansează marţi, 14 iulie 2020, la ora 12.00, vânzarea biletelor şi a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor şi recitalurilor care vor fi organizate în cadrul ediţiei din acest an, urmând ca în luna august organizatorii să decidă împreună cu autorităţile de resort dacă va fi permis şi accesul publicului în sala Ateneului Român.

“Lansarea vânzării de bilete şi abonamente pentru accesul online la concertele şi recitalurile Concursului Enescu este un moment special într-un efort extraordinar depus în ultimele luni pentru organizarea competiţiei, în ciuda pandemiei care a afectat viaţa cultural-artistică în întreaga lume şi care a dus la anularea a numeroase evenimente de profil. Este şi o validare a promisiunii pe care organizatorii au făcut-o în acest an, aceea de a aduce frumuseţe în viaţă prin muzică. În actualul context de incertitudine şi de insecuritate, este mai important ca oricând să facem loc frumuseţii în viaţa noastră, oricât de irealizabil pare să fie la prima vedere”, a declarat Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu.

Achiziţia biletelor şi a abonamentelor se va face de pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui număr de 3 IP-uri diferite. Elevii, studenţii şi profesorii de la şcolile, liceele şi universităţile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunţat ulterior.

Preţurile de vânzare sunt următoarele:

1. Abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel şi pian, cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi, etapa a II-a şi semifinala fiecărei Secţiuni din cadrul Concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

2. Abonament parţial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

3. Bilet individual, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibilă din momentul începerii evenimentului pe www.festivalenescu.ro/. Intrarea pe platforma video se va face utilizând codul de acces înscris pe bilet şi marcat ca atare. Fiecare cod este unic şi este format din litere şi cifre. Pentru mai multe detalii legate de procesul de achiziţie şi utilizare a biletelor, vă rugăm să contactaţi echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Decizia privind accesul publicului în sala Ateneului Român va fi luată în cursul lunii august, în funcţie de situaţia sanitară din Bucureşti. Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente şi după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19. În orice caz, în cazul anulării Concursului din motive de forţă majoră, banii vor fi returnaţi cumpărătorilor, la fel cum taxele de înregistrare vor fi restituite tuturor concurenţilor.

“Dacă publicul va avea acces la concerte în sala Ateneului, numărul spectatorilor va fi mult mai restrâns decât capacitatea uzuală a sălii, conform unui algoritm oferit de Code for Romania, pentru a permite distanţarea socială şi în timpul concertelor. Din acest motiv, încurajăm iubitorii muzicii să achiziţioneze bilete şi abonamente pentru vizionarea concertelor online, pentru a fi alături de tinerii concurenţi şi de artiştii consacraţi. Fiecare bilet şi fiecare abonament cumpărat reprezintă o contribuţie atât la organizarea Concursului Enescu, ale cărui resurse s-au împuţinat pe fondul pandemiei, cât şi la susţinerea artiştilor, care au fost afectaţi de criza COVID-19”, a declarat presei Mihai Constantinescu, Directorul Executiv al Festivalului şi Concursului George Enescu.

Spectatorii care au cumpărat deja bilete în sală la concertele din cadrul Concursului Enescu sunt rugaţi să se adreseze Eventim (contact@eventim.ro, tel 0728 999 775), pentru returnarea banilor sau pentru alocarea unor noi locuri, conform algoritmului impus de regulile de distanţare socială.