fbpx

Artiștii pentru bienala București 2022 vor fi selectați de Jarvis, un sistem AI

Jarvis, sinonim pentru inteligența artificială (AI) în galeria personajelor de benzi desenate Marvel, va selecta artiștii pentru Bienala de la București 2022, după ce va studia bazele de date ale galeriilor și universităților din întreaga lume. Expoziția va avea loc în realitatea virtuală, scrie Artribune.

În lunile de carantină, muzeele, galeriile, expozițiile și bienalele au găsit în web și platformele digitale un suport viabil pentru realizarea de expoziții și evenimente digitale, în ciuda izolării impuse la nivel mondial de pandemia de coronavirus.

Chiar și acum, în țările în care măsurile restrictive se diminuează, noile tehnologii continuă să fie utilizate pentru a ajunge la publicul de pe întreaga planetă, având în vedere că mobilitatea internațională încă suferă de pe urma impactului pandemiei.

Cu toate acestea, să nu uităm că tehnologia nu este folosită în lumea artei doar în cazuri de necesitate: dacă 2020 a fost – și încă este – caracterizat prin expoziții, târguri și bienale online, unele instituții creează evenimente ad hoc pentru a fi utilizate exclusiv în realitatea virtuală.

Este cazul Bienalei de la București care, după amânarea celei de-a noua ediții din 2020, decalată pentru 2021, a anunțat deja cine va fi curatorul celei de-a zecea ediții (programată în perioada 19 mai-17 iulie 2022): Jarvis, un sistem de inteligență artificială. Da, ați înțeles bine: un robot va gestiona Bienala de la București.

Citește continuarea pe www.g4media.ro