fbpx

Amalia Ștefan & Mara Eliza Barza, Remote Stories: Munca remote a crescut de la an la an cu 30% și în continuare va crește cu 35-50%

Ce urmeaza acum? Asta e intrebarea. Si pana a ajunge la raspunsurile mari, in legatura cu economia, somajul, planeta, ne ocupam de planurile imediate. Unele companii incep deja reintoarcerea la birou, altele lucreaza la strategii pentru lucru hibrid, de acasa si de la birou si cateva dintre angajatori iau decizia de a lucra complet remote.

Inainte de pandemie, in toamna anului trecut, Amalia Ștefan & Mara Eliza Barza, au fondat Remote Stories, un start up care se ocupa de dezvoltarea si promovarea conceptului remote in Romania. Proiectul lor se ocupa de toate aspectele muncii remote: de la explicarea avantajele pe care le oferă angajaţilor şi angajatorilor, experienţe împărtăşite de persoanele care lucrează total sau parţial de acasă, podcast-uri, oportunităţi de joburi la distanţă, sfaturi pentru munca de la distanţă de acasă (work from home), instrumente dedicate lucrului la distanţă, workshop-uri online şi/sau offline pentru companiile hibride sau celor care îşi doresc să devină 100% remote.

Spre surprinderea noastră, mai multe companii ce înainte de pandemie nu ar fi fost de acord cu munca remote, acum au declarat că vor implementa în compania lor munca remote pe termen lung.

Amalia și Mara au pornit acest proiect după o experiență lungă de lucru remote. Mai jos, ele povestesc despre avantajele acestui sistem, contextul din România și schimbarile care se întâmplă acum, după experiența lucrului de acasa din cele două luni de izolare.

Citește continuarea pe www.smark.ro