fbpx

ALINA COJOCARU a fost desemnată „Balerina Anului” de „TANZ – Revista de balet, dans și spectacol”

Când vine vorba de cele mai înalte distincții obținute de vreo balerină vreodată, Alina este de departe cea mai titrată, printre altele, este singura balerină din lume dublă câștigătoare a premiului Benois de la Danse.

Practic, ea mai este în competiție cu ea însăși.

Premiile acordate de revista Tanz sunt internaționale și sunt printre cele mai prestigioase din întreaga lume. Nu e mai puțin adevărat că, tot anul acesta, Alina a fost, de asemenea, distinsă cu titlul „Cel mai bun dansator al anului” și în Italia, la Oscar-urile dansului, cum le consideră italienii. Acum, cu acest dublu triumf, într-un singur an, realizează și o premieră.

23 de critici și profesioniști ai genului au mai acordat premii pentru cel mai bun spectacol, „Fetița cu chibrituri”, spectacol al Baletului din Zurich, coregrafia Christian Spuck; coregraful anului a fost desemnat Akram Khan cu a sa capodoperă „Outwitting the Devil”, iar compania anului a fost desemnată Compania de Balet Zurich. Spre deosebire de alții, care au în nomenclator foarte multe categorii de premii, revista Tanz e foarte parcimonioasă în acordarea de demnități, practic există doar cinci categorii.

Deși ar putea părea curios, de ce nemții (revista este germană) nu și-au pus în primul rând pe ai lor în frunte, trebuie precizat că, nivelul la care se face această jurizare este atât de ridicat, încât, chiar nu contează țara, ci, doar, valoarea.

Citește mai mult pe www.elle.ro