fbpx
emilia popescu

Actriţa Emilia Popescu: Suntem un popor care nu moare dacă nu are cultură, 1% poate ne duc dorul. Nu ne duc dorul nici autorităţile

Actriţa Emilia Popescu (54 de ani) atrage atenţia că este nevoie de găsirea unei soluţii pentru redeschiderea teatrelor, arătându-şi dezamăgirea în pivinţa interesului românilor şi al autorităţilor cu privire la susţinerea evenimentelor culturale.

Actriţa Emilia Popescu, care filmează zilele acestea pentru al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu, „Încredere”, a declarat pentru News.ro că redeschiderea teatrelor este vitală, comunitatea fiind extrem de afectată. Ea a spus că trebuie găsită o soluţie, dar şi spectacole făcute special pentru perioada în care ne aflăm.

„Noi suntem extrem de afectaţi, pe toată planeta. Nesiguranţa ne distruge. Mai ales că mereu îţi faci planuri pe stagiuni. Această soluţie de moment – de a juca în aer liber, o lună, vara – este un compromis. Oamenii au venit la spectacole. Părerea mea e că atâta vreme cât circulă metroul, merg troleibuzele, se călătoreşte cu avionul, trebuie găsită o formulă. Ar trebui găsită o soluţie să se înceapă activitatea şi înăuntru, cu distanţare, cu spectacole făcute special pentru perioada în care ne aflăm – în sensul de două, trei, maxim patru personaje care să poată sta depărtate. Să ne adaptăm şi să avem voie să ne adaptăm şi să intrăm în sală. Trebuie să probăm”, a spus ea.

Emilia Popescu este de părere că „încă un an în această situaţie – nu ştim de fapt cât durează – nu se poate”. „Lumea o să fie preocupată, pe bună dreptate, de slujbe, de bani, vor începe şcolile, vor începe alte drame. Trebuie cumva să încercăm să înţeleagă şi autorităţile că poate ar trebui să începem să intrăm în sală cu toate măsurile de protecţie. Şi trebuie să înţelegem şi noi, actorii, că nu putem juca ce am jucat înainte: spectacole mari, grele, cu lume multă. Suntem şi un popor care nu moare dacă nu are cultură… 1% poate duc dorul, dar e nesemnificativ. Nu ne duc dorul nici autorităţile. Cumva trebuie să le convingem că nu putem dispărea de tot din viaţa publică”. Actriţa consideră că este nevoie de voci mai cunoscute care să ceară insistent şi mai organizat redeschiderea sălilor de teatru.

Citește mai mult pe adevarul.ro